Selasa, 22 Februari 2011

Kisah Di Pusat Rawatan Ruqyah Syar'iyyah Kuching part 2.


sambungan dari entry lepas...

Jin yang merasuk budak ni memang cukup degil. Letih juga meruqyah kerana jin enggan keluar dan tidak memberi kerjasama. Cuaca malam yang panas dan pengaliran udara yang kurang baik di pusat rawatan menyebabkan saya cepat letih dan kehilangan tenaga semasa meruqyah. Saya dan Wan Sudirman belum makan malam sejak pulang dari scanning di Sri Wangi pada malam tersebut. Suasana di pusat rawatan tersebut juga menjadi hingar-bingar dengan suara teriakan dan pekikan pesakit yang semakin ramai kerasukan kesan lantunan bacaan ruqyah oleh rakan saya yang merupakan pemilik pusat rawatan tersebut. Pening juga kepala saya dibuatnya.

Saya sabarkan hati. Saya kuatkan tekad dan membulatkan niat untuk menyerang habis-habisan jin yang mendiami tubuh budak perempuan tersebut. Saya enggan menyerah kalah. Ayat demi ayat dibaca, dengan fikiran yang bercelaru kesan daripada badan letih, saya tumpukan hati saya kepada Allah semata-mata. Wan Sudirman pula, saya lihat beliau sedang 'menawar' barangan yang menjadi 'pegangan' atau azimat budak tersebut, iaitu tasbih dan gelang batu. Orang tua pesakit mengatakan itu adalah tangkal pemberian bomoh yang pernah merawat pesakit.

Setengah jam berlalu, jin masih enggan keluar, walaupun ia terseksa mendengar ayat-ayat azab yang dibacakan oleh saya. Jin masih bertahan dalam tubuh pesakit. Akhirnya, saya mengambil kaedah pukul menggunakan sejadah. Saya minta sejadah dari pembantu rakan saya, kemudian saya baca ruqyah dan kemudian hembus kat sejadah. Saya pukul belakang pesakit dengan sekadarnya sambil membentak jin dan bertakbir.

Pada ketika inilah si jin menyerah kalah.

Pesakit : Aku keluar! Aku keluar! Cukup, tolonglah!

Saya : Keluar dan jangan datang lagi. Berjanji!

Pesakit : Baik, aku janji...

Jin enggan masuk Islam, namun berjanji tidak akan menggangu budak perempuan itu lagi. Saya guna kaedah tarik dan buang jin tersebut ke tempat lain.

Rupa-rupanya cerita belum habis lagi, ada lagi jin lain yang masuk. Kali ini jin yang menggelar dirinya Puteri, beragama Islam. Singkat cerita, selain Puteri, ada 2 lagi jin yang merasuk pesakit kemudiannya iaitu Tok Janggut dan Nenek Putih. Melalui lidah pesakit, Nenek Putihlah ketua mereka. Menurutnya (jin), Nenek Putih memerintahkan Tok Janggut dan Puteri menjaga budak tersebut, kerana disebabkan jin kafir yang datang merasuk sebelumnya.

Untuk jin-jin ini, yang saya berpendapat mungkin jin saka, saya serahkan kepada Wan Sudirman dan perawat lain. Keletihan benar-benar menyebabkan saya lemah seluruh badan, mungkin disebabkan kerja yang banyak pada siangnya. Saya kemudiannya lebih banyak memerhati dan menolong mana yang patut sahaja.

Benar seperti yang dikatakan oleh ustaz Syakir dari RIDAM, sebelum merawat, kena rehat secukupnya. Kalau boleh, mandi dulu, perut jangan lapar, dan memakai wangi-wangian. Barulah badan segar dan mental bersedia.

Wallahu 'alam...

2 ulasan:

 1. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

  BalasPadam
 2. Assalamualaikum.

  Pusat Rawatan Uswatun Hasanah berpusat di Kuching, Sarawak yang diasaskan oleh Ustaz Ismail insyaAllah dapat merawat penyakit-penyakit kronik seperti sakit jantung, darah tinggi, barah, kencing manis, buasir, lemah tenaga batin, resdung, batu karang, ketagihan dadah & rokok serta penyakit-penyakit misteri yang tiada diketahui puncanya seperti gangguan makhluk halus, terkena buatan sihir, masalah rumahtangga dan sebagainya.

  Kami juga juga menawarkan perkhidmatan terbaik dan dijamin berkualiti yang dapat dilakukan secara dekat di pusat kami atau di tempat tinggal anda serta jarak jauh bergantung kepada permasalahan anda:

  1) Rawatan Bekam
  2) Rawatan Akupuntur
  3) Rawatan Refleksologi dan Urut
  4) Rawatan Islam dan Alternatif
  5) Solusi Masalah Rumah tangga, hubungan, anak, tempat kerja, perniagaan dan sebagainya
  6) Rawatan penyakit kronik
  7) Rawatan penyakit ghaib

  Kami juga menawarkan pelbagai kursus dan ilmu untuk dipelajari. Dijamin menepati syariat Islam dan tiada yang bertentangan dengan syariat Islam.

  Kami juga menyediakan solusi kepada pelbagai masalah seperti masalah rumah tangga, keluarga, hubungan, masalah jiwa, tempat kerja, perniagaan dan sebagainya.

  Kami juga dapat merawat pelbagai penyakit kronik seperti sakit jantung, darah tinggi, barah, kencing manis, buasir, lemah tenaga batin, resdung, batu karang, ketagihan dadah & rokok serta penyakit-penyakit misteri yang tiada diketahui puncanya seperti gangguan makhluk halus, terkena buatan sihir dan sebagainya.

  Kami juga menawarkan SCAN JARAK JAUH PERCUMA masalah dan penyakit anda hanya melalui panggilan telefon.

  Peringatan:
  Kami tidak menggunakan sebarang helah atau penipuan, tidak menggunakan ilmu hitam, kuasa ghaib, perantaraan jin, khadam, iblis & syaitan, azimat, tangkal atau bantuan daripada unsur-unsur luaran lain. Tiada amalan berbentuk khurafat dan setara dengannya serta tidak melibatkan perkara-perkara yang boleh merosakkan aqidah (Syirik) dan tidak bercanggah dengan syariat Islam.

  “InsyaAllah, kita berusaha mengikut cara sunnah Nabi Muhammad S.A.W dan berdoa diberi kesembuhan kerana Allah yang menyembuhkan segala penyakit, hanya cara Nabi yang mendapat kejayaan ”

  Sila hubungi pada bila-bila masa:

  http://pusatrawatanuswatunhasanah.blogspot.com

  Ustaz Ismail – 0134876166 | 01132363113
  Facebook personal Ustaz Ismail – https://www.facebook.com/ustazismail.binmohamad
  Facebook page Pusat Rawatan Uswatun Hasanah – https://www.facebook.com/PusatRawatanUswatunHasanah

  Alamat Pusat Rawatan Uswatun Hasanah:
  No 33, Kampung Gersik, 93050 Kuching, Sarawak, Malaysia

  BalasPadam