Selasa, 10 Mei 2011

Senarai Hotel di Malaysia Yang Dikatakan Berhantu... Betul ker?


Senarai Hotel yang Dikatakan Berhantu (Betul ke??). Satu ada kat Kuching. ;-p
1 - Legend Resort, Cherating
2 - Gurney Hotel Penang
3 - Hyatt, Kuantan
4 - Regent, Bukit Bintang
5 - Federal Hotel KL
6 - Park Royal KL
7 - Hilton PJ
8 - Crowne Plaza KL
9 - Rafflesia Hotel
10 - Cameron hotel depan padang golf :Smiley
11 - Sutra Inn, KB
12 - Marina PD
13 - Renaissance Subang
14 - Apartmen Dahlia Cameron
15 - Mandarin Hotel KL
16 - Santubong Resort
17 - Strawberry Park Cameron
18 - Tune Hotel KL

Jeng..jeng.. Kalau rajin bolehlah siasat untuk mengesahkan kesahihannya...
Sumber http://tempoyakasampedas.blogspot.com/. Terima kasih byk2...

Banyak2 berdoa je. Saya rasa mungkin ini hanya cerita orang sahaja. Atau kalau benarlah ada kesahihan mengenai cerita tersebut, sebagai manusia, kita tak boleh takut dengan makhluk halus. Hati kena kuat bergantung kepada Allah Taala. Wallahu 'alam.

65 ulasan:

  1. Assalamu'alaikum. Rasanya, di mana-mana saja ada syaitan @ hantu. Antara nak ditunjuknya atau tidak pada manusia, atau dapat dilihat oleh manusia yang mampu melihat atau tidak. Wallahu a'lam.

    BalasPadam
  2. Daripada 18 hotel yg disenaraikan tu ... rasanya yg no. 18 bolehlah dielakkan dari menginap kat situ ... tak silap ana itu merupakan bekas hospital.

    Hospital Tan Chee Koon kot ... (lebih kurang begitulah nama ownernya).

    Ana bersekolah di sekitar kws tu (Batu Road Boys School / Sekolah Jalan Batu)pada awal 80an dulu.

    Owner hospital tu pun pernah bersekolah di situ sekitar tahun 50an ...

    BalasPadam
    Balasan
    1. sekolah saya pun berhantu awak macam mana pulak saya sekolah di sekolah kebangsaan gong badak









      Padam
  3. tp saye pergi apartment dahlia x seram lgsung un dah dua kali saye pergi

    BalasPadam
  4. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pentadbir blog.

    BalasPadam
  5. mang ta nafie kan semue tmapt toh keras..
    tapie kalu kuat iman ta jdie ap-2 lha

    BalasPadam
  6. saya pernah pegi menginap di marina beach resort tu taapi xde pape pun lgpun ayah saya dulu bekerja disana

    BalasPadam
    Balasan
    1. alhamdulillah lah x kne.. tp kbnykn org g kne..

      Padam
    2. ye ke kat kelantan pun ade

      Padam
  7. marina tu blok kuning bilik 13A jangan duduk...kawan saya pernah kena..

    BalasPadam
  8. Banyak lagi hotel berhantu yang tak der dalam senarai diatas... contoh Hotel Maya KL, Hotel Istana KL, pastu hotel Ria Apartment Genting, Awana Genting, lupa.. hotel di PD dekat padang golf tu... lagi dasyhat sampai ada kanak-2 mati (org kata)

    BalasPadam
  9. sramnye......................!!!!!!!!!!!!

    BalasPadam
  10. hotel di santubong kuching itu memang benar..ramai kawan2 saya yg tinggal di sana pernah terkena...terbaru..dia seperti di tindih dan pad masa yang sama dia mendengar seperti ramai suara yg bercakap dikelilingnya seolah - olah berbual dalam bahasa yg tidak difahami...

    di marina PD juga. makcik saya berada di dalam bilik bersama anaknya yg kecil. dia tertidur dan tiba2 dia terjaga kerana mendengar orang berjalan2 dlm bilik. buka tutup peti ais. Sangkanya adik saya dan suaminya sudah pulang dari bbq di kolam renang. padahal suami dan adik saya berada di luar bilik sedang mngetuk pintu dgn kuat. Peliknya dia tidak mendengar pun ketukan pintu yang kuat itu....

    BalasPadam
    Balasan
    1. dia terpasang mp3 kot di telinga .

      Padam
  11. strawbery park pon berhantu ke?

    BalasPadam
  12. Banglo di a famosa resort...kalu boleh jangan duduk banglo 2nd last dari bukit..yg banglo 1st betul2 dekat bukit tu memang management sengaja kosongkan (akar hutan menjalar hampir 50% permukaan dinding, rumah pun redup je pokok2 besar dari bukit tu teduhkan)..memang menakutkan kalau pandang dr rumah banglo ke-2 dari bukit..jarak dlm 200 meter je..so. agaknye hantu yg duduk banglo 1st tu boring xde org nak duk situ, dia gi melawat banglo ke-2..hantu tu kacau ikut pengalaman kami sekeluarga (masa tu pegi dekat 20 org, 4-5 families, thn 2003) ada beberapa kejadian..1)bunyi bising mcm ramai org tgh bersembang kt ruang tamu, tgk2 sumer org dah tido 2)ketuk pintu..hantu ketuk pintu pelan je..tp kita boleh dengar sebab bila hantu ni datang keadaan sunyi sepi, xde satu cengkerik ke katak ke berbunyi (macam binatang2 tu berhenti berbunyi serentak).pastu boleh dengar hantu tu cakap slow je nak masuk..berderau darah kami 3-4 org yg terjaga masa tu dengar dia nak masuk..mcm pelik pintu depan pun jauh..tp keadaan sgt sunyi sepi sampai berbisik pun boleh dengar 3)hantu main kejar2 keliling banglo..boleh dengar mcm org berlari melalui dengar desiran daun2 kering yg dilanggar..x mungkin anjing ke binatang lain..sbb benda tu bergerak dr satu penjuru kat luar rumah ke satu cukup laju..kepala kitorg sekali ikut bergerak ikut bunyi tu berada 4) pakcik aku yg pandai hal2 mcm ni kata hantu ni nak anak lelaki sulung...sorang sepupu aku umur 5 tahun..lemas kat kolam renang belakang banglo..sib baik ada pakcik tarik..aku plak..main bola kat belakang banglo, nak sepak bola, tersepak batu marmar kolam renang yg tak rata dipasang..ibu jari terkoyak mcm ada mulut terngaga kat ibu jari..darah banyak & terpercik..so..itu kisah 9 tahun dulu..xtau la dah jadi apa skang kat situ..

    BalasPadam
  13. saya pun pernah kena kacau di hotel sutera in kota bharu...kebetulan masa pagi kami bersarapan di lobi hotel ada orang bunuh diri terjun bangunsn tingkat tujuh di wisma negeri berdepan dengan hotel..byk darah terpercik dan pecah kepala sbb jatuh kepala dlu..mlm tu teruk saya kena kacau..kami sekeluarga duduk di tingkat 2 di bilik paling hujung..bilik executive sbb kami ramai jd bilik tu pun mmg luas skit dr bilik2 biasa..mlm tu sy terjaga dr tidur sbb dgr mcm org mandi dan mcm2 bunyi di bilik air..kemudian suara tu menyerupai suara ayah saya mengejut saya supaya saya bangun dan celikkan mata..suara menyerupai mak saya pula mengilai dan mentertawakan saya..sy xjadi buka mata sbb sangkakan mmg ayah yg kejut selepas pelik dgr kenapa mesti mak nak gelak dan mengilai tengah2 mlm..bila sy pejam mata lg rapat..suara2 td jd makin garau dan 'mereka'taeik selimut yang sy tutup hingga muka...dlm hati xputus2 sy berdoa agar Allah tlg saya dan mulut tak henti bc ayat2 yg sy ingat termssuk ayat qursi...alhamdulillah Allah tolong hambanya yang lemah ni..saya lwga apabila 'mereka' mendengus dan pergi...tapi lepas tu kami ada dtg lg sbb ayh sukakan hotel tu sbb lokasinya dan makanan dihudangkan hotel sgt sedap terutama nasi kerabunya...tak percaya cubalah rasa...

    BalasPadam
  14. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

    BalasPadam
  15. Strawberry Park, Cameron mmg berhantu...dulu2 masa company buat trip kesana...mlm tu (dlm kul 3am)..lps berborak2 panjang ngan tour guide so sy pun balik tidur. Tidur satu bilik berdua dgn sorang kakak kat office. Masa nak lelapkan mata..tetiba terdengar anjing melolong2 dr bawah bukit...seram...dah dr ekor mata ni ternampak satu kelibat putih berdiri dihujung sudut bilik. Sy tarik selimut dan tidur tak ambil peduli kan benda tu sbb tak pikir apa2 pun masa tu. Tp next morning, kakak yg tidur satu bilik tu tegur sy, kenapa main tarik2 ibu jari dia mlm td. Sy terkejut ngan pertanyaan dia dan menidakkan hal itu. Kami berpandangan sesama sendiri dan sy ceritakan pd kakak tu apa yg sy nampak mlm td. Meremang bylu roma...then kami berjumpa lg dgn kwn2 satu apartment tu tp tido di bilik lain. Dorang kata mlm td tak boleh tidur sbb katil kena gegar dan dorang rasa ada satu entiti budak2 dlm bilik dorang. Nasib baik kami tidur sana 1 mlm aje

    BalasPadam
  16. Baru je sy dengar cerita kisah seram di Misteri Jam 12 (radio Singapura) mengenai Tune Hotel. Jd betul lah hotel ni dibina atas bekas tapak hospital dan berhantu. Walaupun namanya tak disebut oleh DJ KC, tp sy berusaha mencari nama hotel ni...at last jumpa jugak.

    BalasPadam
    Balasan
    1. tune hotel di singapore ke???

      Padam
    2. Tune hotel kl

      Padam
  17. Hyatt Kuantan clear, mandarin klcc clear. hotel maya haunted, hotel equatorial only to some people, Concorde kl haunted outside area. Getting highlands I will definitely not stay there, Cameron hotels only haunted to some, strawberry park haunted. My personal experience. Ada lagi but malas to add hehe.... Nanti tak jln business hotel2.

    BalasPadam
    Balasan
    1. bagaimana dengan the palace of the golden horses hotel seri kembangan? haunted juga i pernah kena semasa menginap bersama my sister di sana. Semasa i baring sebelah my sis, dia kata i gosok2 leher dia tapi tak buay pun i tengah baca majalah. waktu malam i tak dapat tidor,my my sis meracau, kat dlm bilik air bunyi macam2. bila i cakap dengan mysis mengenai dia meracau dia kata tak sedar pun. Selepas sampai di rumah kami berdua terus demam seminggu

      Padam
  18. Theme park hotel genting pon seram..skali dan terakhir stay 1mlm..my anak kecik Bgn nangis suruh dok luar bilik tknk Masok dlm Tido..yg pelik staff keje kt situ mlm2 on surah2 lam mp3 drg..chkin bilik tu Teresa bilik tu sejuk semacam..bilik tu betul2 blkng outdoor theme pk yg swing pusing2 sebelah marry brown..

    BalasPadam
    Balasan
    1. paling seram yang aku penah kene pun kat tune hotel , kl aku rasa aku penah alaa... apa haaa ternampak la.. orang bunuh diri agak seram gak..

      Padam
  19. aq pernah pi tune hotel ...
    pekerja kat sana kata ...
    yg bilik yang aq duduk tu..
    ada orang mati bunuh diri aq ngan abang aku jer tinggal tu ...
    apa lagi pi cabut aa...
    aku dah tanak dok sana dah ...

    BalasPadam
  20. awak pernah pegi rafflesia hotel...
    sana memang sahih berhantu..
    pekerja kat sana pun takut nak keje ...
    kat malaysia nie banyak hotel yang berhantu...
    kebanyakannya bekas markas jepun dulu ...
    betul kaa....

    BalasPadam
  21. tune hotel ... huhuhu seram nya bagai nak gila siot ....

    BalasPadam
  22. daripada lapan blas hotel tu mintak mintak jangan tempah di sana lebih 2 lagi yang blok kuning tu bilik no.13A memang sram

    aq lak tu yang kena ..
    diganggu dgn banyak benda ...
    pontianak
    bunyi tapak kaki dkat koridor yang takda balkoni
    bunyi aneh dari atas walaupun aq rent bilik paling atas ...
    keesokannya ...
    ada sorang pekerja tu tanya laa kat aq akak duduk bilik no 13 tu ker aq cakap ha ' ah
    dia mulakan cite kata dulu tempat tu markas jepun and ada orang mati bunuh diri terjun dari tingkap.... seram wooo....

    BalasPadam
  23. aq mannyak kali pi tune hotel yang bleh tahan lawa dan bleh tahan seram ...



    ///aq laa... dgn abang aq dengaq banyak boonyi kat saana alaaaa,... bkan ader paperpun .

    BalasPadam
  24. bangang laa korang nie bodoh tul...

    BalasPadam
  25. ok laa drpd tune hotel.. aq niza qinah

    BalasPadam
  26. bagaimana dengan the palace of the golden horses hotel seri kembangan? haunted juga i pernah kena semasa menginap bersama my sister di sana. Semasa i baring sebelah my sis, dia kata i gosok2 leher dia tapi tak buay pun i tengah baca majalah. waktu malam i tak dapat tidor,my my sis meracau, kat dlm bilik air bunyi macam2. bila i cakap dengan mysis mengenai dia meracau dia kata tak sedar pun. Selepas sampai di rumah kami berdua terus demam seminggu

    BalasPadam
  27. alaa aq duduk kat marina elok eer

    BalasPadam
  28. .marina resort mang ade hantu , asal nye aku x caye . .mlm uh , aku dengan kwn aku . .kite Orang tingkat 13 , starting kuar lif jer tgOk keadaan nye dengan dinding b'lumOt . .kuar jer dari lif , ase cm ade bnde jer p'hatikan kite Org . .kami b'2 jer . .ble mmber aku buka pintu jer , dye nmpak ade seseOrang lalu menuju ker tOilet . .ble da msOk , dye buka lmpu kipas . .t'tibe shOwer tat tOilet uh t'buka sendiri . .aku wt x tw jerla . .ble aku buka pintu stOo , mmber ak nmpk ade budak kuar dari stOo uh . .aku x rse pape un . .ble kite Org nk tdoO , rumah atas ade bnde bunyi bising-2 . .kite Org sangkekn ats uh ade Org , soO , kite Org wt x tw jerla . .ble dah pagi , time nk alek . .kite Org tgOk atas blik aku mang xde Org yg dduk . .sOo , be'erti tmpt uh mang menyeramkn . .last toO jerla aku g . .suasane umah toO un , mang sunyi . .tmpt nye , cm xde Org jqge . .p , pade mse yg same ad penghuni laen yg dOk ctoO . .nseb baek bnde uh un , xde muncul dpn kite Org . .

    BalasPadam
    Balasan
    1. ermmmm mmg tol peglaman yg xleh dilupe kn di ggu sepanjang mlm dgn nye tuhan jer yg tw

      Padam
    2. Palace hotel jln tar pun berhantu...sy pernah menginap d situ...tingkat atas skali...huh! Smpai skrng fobia menginap d hotel...

      Padam
  29. philea hotel melaka..bilik depan kolam tuh jgn duduk yea

    BalasPadam
    Balasan
    1. Philea melaka aku pernah stay sana...
      Mmg cantik hotel Kat sana...
      Best..
      Tp aku pernah ternampak kelibat Putih lelaki di atas jambatan berdekatan dgn pool..
      Masa jalan sorang2 utk night photo shoot..
      Masa tu mmg tk fikir apa pon..terus Cuba kejar cari..
      Tp lelaki tu hilang terus.
      Balik bilik baru terfikir..
      Seram juga...

      Padam
  30. entahlah..
    dah banyak hotel yg aku pegi...mesti ader satu-dua bilik/floor yg diaorng claim berhantu...
    anyhow..berlindungah dgn Allah SWT...sesungguhnya Dia Maha Pelindung...

    BalasPadam
  31. apartment dahlia cameron best apa. tak seram lah. dah 3 kali menginap situ.

    BalasPadam
  32. Apartment Dahlia cameron highland confirm. Kita org family slalu stay situ tapi the last time pergi tu mmg confirm last lah. Dengar org ngilai tepi bilik then sayup2 bunyi anjing. Dengar macam ada orang move kan furniture kat tingkat atas walhal takde orang nginap and its 3 in the morning. Then kids ketawa ketawa and suara org lelaki mcm berdehem. Ish scary... Not again. Ever.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Which unit..apartment penthouse ke?alaa..baru nak book..

      Padam
  33. Baru balik dari pd marina. Tingkat 7, dekat bay view. Pakcik yassin yang bagi stay bilik tu. Serious seram. Sbb takde orang, gangguan bermula jam 2 pagi, hingga ke subuh. Aku just berdua dengan kwn aku. Sbb kan kami ada outing photoshoot wedding di sekitar pd, jd ditempatkan dekat situ. Terpaksa stay bedroom master dgn member aku, gara gara dgr bunyi pelik tgh malam. Bunyi, furniture dialih alihkan seperti org pindah rumah. Bunyi org berlari dekat ruang tamu, bunyi tapak kaki di tingkat atas. Last sekali bunyi orang ketawa mengilai. Seronok. Tak percaya pergilah try stay sana 1 malam.

    BalasPadam
  34. Hotel di jb depan pasar karat pun bermasalah..hotel city villa kuala lumpur pun sama

    BalasPadam
  35. Apartment Dahlia ak pnah dngaq owg ngilai....pas2 ad bau wngi mcm kt kbur....serammmmmm

    BalasPadam
  36. Suria cherating tgkt atas skali bilik plg hujung sbelah kanan sebelah ade pokok besa.mnginap kat situ dr kul 12 sampai pagi anak menangis x berhenti..nangis mmg mcm nmpk hantuuuuu..

    BalasPadam
  37. salam, 1/1/2014 detik sejarah at Marina PD.. masa tu dri melacca nak blek K.L, husband i penat dye ckp kte c.in jelah..last2 i soh adek i google cri tmpat mane yg mura dpt la at MARINA WORL BEACH RESORT..kami ber-5 termasuk anak kecik kami umo 9bulan c.in pada 11.30mlm .. masuk jew mmg da rasa seram da..tp wat tak tawu jew sbb da penat sgt..i and husband pon tdo..ank i awal2 lg da tdo da..adik i boleh lg pasang tv..last2 dorng masok bilik sume tdo lam bilik tutop lmpu n knci bilik..baru jee nk lelap mate kami sume dengr perabut mcm org tarik ..lame jgak la..lepastu i pon dah seram i ajak somi balik jgak sbb i takot ank i kene kacau..lg kuat bunyi mcm tawu2 i nk kua..lpastu smua stnby brg blik jgak sg.bloh mlm tu jgk...nk kua pada pntu tu mcm ade 1 angin kuat sgt..mmng seram.sbb nie rase kali pertama kne kacau bnda mcm nie..

    BalasPadam
  38. Tak tau la ni gangguan atau apa...pernah sekali 2 tahun sudah rasanya..ternampak kat online buat promotion Dynasti Hotel Jln Ipoh.Ajak housemate check in saja2 rehat sebab nak tido dalam aircond konon mood cuti la...penat keje berbulan-bulan.Check in lepas lunch bukak air cond trus tido.Lama lepas tu saya terjaga.Dalam pukul 8pm.Bunyi air terpasang dalam bilik air.Tengok member sebelah syok tido lagi.Saya bangun gerak member nak check sapa dalam sana.Tak ada sapa,Tapi paip sink terbukak sikit punya besar.Terus rasa tak sedap.Member cakap..kita tido bukak lampu.Rugi kalau checkout.Tapi kalau ada apa apa malam nanti cabut la.Alhamdulillah sampai pagi tak ada apa apa.Cuma saya yang tak lena tido akibat rasa insecure.

    BalasPadam
  39. sy penah stay kat sri malaysia kuala terengganu...mmg haunted sgt..smpi sy mintak utk tido kat lobby..at least sy nmpak jugak staff yg keje malam tu dn security yg btugas di bahagian lobby.

    BalasPadam
  40. Ada sesiapa penah dengar x pasal satu hotel kat kuantan yang dikatakan ader pontianak dan cerita lain yang saya dengar dari hotel yang sama, kalau terserempak dengan sesiapa kat tingkat 23 yang menyerupai sesiapa yang kita kenal atau pernah nampak,esoknya orang yang kita nampak tu akan mati..sesiapa yang pernah dengar atau tau sila email sya kat a.hydereen@gmail.com

    BalasPadam
  41. Ni aq nak share info yg aq tau mase keje kat hotel d PD
    Thistle hotel PD mmg berhantu, aq pernah bekerja d sane dlu, toksah kate bilik hotel, bilik meeting n ballroom dia pon berhantu jugak temasuklah gym yg dkt parking hotel tu, bnyak org xtau terdapat satu makam besar dkt dlm padang golf hotel tu, diorg tutup dgn pokok2 pagar besar so org xleh nampak makam tu, lagi 1 hotel Le Paris,, hotel ni pun berhantu jugak kalau sesiapa yg pernah c.in hotel ni mesti pernah nampak tokong besar sebelah hotel tu, kat c tu la tmpat antu2 hotel ni lepak dulu kat hotel tu ada bowling tpi dah ttup bknnya xde org dtg tpi sbb ada antu besidai kat c tu n kat hujung jln hotel tu ada sbuah umah kayu bsar, umah tu dulu hospital n ada bilik mayat tpi dah bertahun2 x d gunakan, dua2 hotel ni mmg haunted. Marina Beach Resort, Thistle PD n Le Paris 3 hotel ni klu bleh korg xyahlah c.in cari la hotel lain. Ini smua pengalaman aq mase keje kat PD dulu



    BalasPadam
  42. Hotel Malaya. Yang ni pengalaman saya sendiri. Masa nak tidur, nampak lembaga putih berambut panjang berdiri dekat dengan bilik air. Saya tarik selimut la. Masa tengah tidur, tv terbuka sendiri. Tengok jam, nak dekat pukul 1 pagi. Saya ingat mulanya saya yang terlupa tutup tv. Lepas tutup tv, saya sambung tidur. tetiba saya terjaga sebab tv kena on semula. Terus saya buka lampu. Masa tu jugalah saya dengar bunyi orang guna bilik mandi. Memang tak dapat tidur lena la malam tu. Nasib baik esoknya dah nak check out.

    BalasPadam
  43. seram sangat

    BalasPadam
  44. ade hantu kt kelantan........pelik

    BalasPadam
  45. Kat sini pun seram..ramai yang taip guna bahasa bahasa alien..

    BalasPadam
  46. Hahahah bahasa alien..tp kebanyakkan aku tgk komen ramai yg ckp "kwn aku cite"..korg sendiri xde ke..

    BalasPadam
  47. Ni pengalaman sendiri...
    tak ingat la ape name hotel tu...
    tapi kat batu feringghi penang....
    die jenis apartment....
    ade 2 bilik...
    nk citer...mase masuk bilik x expect pape la...
    then start pukul 630 nk ke maghrib...
    aq dgr bunyi macam org alih2 kan perabut lat tingkat atas.
    bunyi org lari2...
    then x lah expect pape...buat bodoh...sbb anggap org yg duduk ats pnye keje...
    tapi yg xleh blah....
    aq n membe aq kua g beli mknan...
    so tinggal mak membe aq dlm bilik tgk tv..
    umur dalam 60 something la...
    ktorg pesan...kalau ade org ketuk pintu jgn bukak...
    then pas balik..die ckp...ade org main ketuk2 pintu...
    banyak kali jgk la...then dgr bunyi shower...
    so die biarkan je smbil tgk tv n tunggu ktorg balik.
    then mase kt org nk tdo...
    aq still dgr bunyi yg same..
    n seriously xleh tdo....
    bygkn bilik mmg sejuk gler...tp aq dok berpeluh...
    tgk jam rase aduh lame tol mase berlalu...
    org main tarik selimut...last2 aq xleh tahan...aq kejut membe sebelah n ajak tidur bilik sebelah...
    lps tu membe aq lak kne kacau.
    hadoi..
    dhlh stay situ 3 hari 2 malam.
    esok ptg..aq dgr bunyi guli kat tingkat atas n same jgk org lari n bunyi punggah barang.
    so bile dh kaitan dgn guli..aq dh tau dah...

    BalasPadam
  48. Selepas BBGS dirobohkan menjadi Pavilion Hotel berdekatan mestilah seram kerana begitu lama terjadi di BBGS kes orang terdengar nama dipanggil dan bilik sakit juga ada orang meninggal dunia di sana.

    BalasPadam
  49. Maya PD Marina Beach Resort & PD World Marina Resort tu sama ke hotel nya??

    BalasPadam
  50. Disini sy ingin menceritakan pengalaman seram yg menimpa sy sewaktu bercuti di Cameron Highland baru2 ni April 2014.

    Kami menginap di Hotel Silverstar Brincang selama 3hari 2malam. Malam pertama cam2 bunyi yg kami dgr sehingga bilik kami seperti di gegar. Tp kami buat x tahu je..Malam kedua, sy x dpt lelapkan mata.Asben dah tidor dulu.Bunyi bising tiada pd mlm kedua. Tp bunyi yg dtg dr bilik air begitu menakutkan sy. Seperti ada org sedang mandi. Dgn hati yg begitu berani sy tolak pintu bilik air. Bunyi tu terus senyap.

    BalasPadam